Salı, Mart 19, 2024
spot_img
More

    Belgrad Gezilecek Yerler – Nerede – Nasıl Gidilir – Fiyatlar ?

    Bu seferki gezimde yılbaşını yurt dışında geçirmek için hem vizesiz hemde 1-2 saat uçuş mesafesinde bir yerler bakıyordum. Tam da bu sırada THY nın 99 euro kampanyasını fark edince araştırmalara başladım. Balkanların çoğunu gezmiştim fakat Belgrad’a gitmek kısmet olmamıştı. Biletimi 99 Euro dan alarak Belgrad için araştırmalara aylar öncesinden başlamıştım. Belgrad gezilecek yerler araştırmasını hem internetten hem de orada yaşayan bir arkadaşımdan yardım alarak notlar alıyordum. Herkesin aklına nereden geliyor bilmiyorum ama “Sırplar Türkleri Sevmiyor”, “Sırbistan’da Dikkat Et “algısını yerleştirmişler ve internette sürekli bununla ilgili yorumlar ile karşılaşıyordum. Bu tarz yorumlar ve yazılar gerçeği yansıtmamakla birlikte saçma sapan bir bilgi kirliliği oluşturulmuş durumda. Nerelerin gezilmesi gerektiği, nerede ne var, konaklama fiyatları, kültür yapıları, yaşam tarzları, gelirleri vs. gibi her şeyi yerli yabancı sitelerden video izleyerek ve araştırarak yeterli bilgiye ulaştıktan sonra 30 aralıkta Belgrad’a gidiyoruz. Benim biletimi almam ile birlikte bir arkadaşım da bana eşlik edecekti.
    Belgrad hakkında kısa bilgi verdikten sonra belgrad gezilecek yerler hakkında bilgi vermek üzere seyahatimize başlıyoruz.

    Belgrad Sırbistan’ın başkenti ve en büyük şehri. Nüfusu 1,5 milyona yaklaşan ve Tuna ile Sava nehirlerinin birleştiği alanda yer almaktadır. Ülke nüfusuun 1/4 ünü oluşturan Belgrad ismini Sırpçada Beo (beyaz-ışık) ve Grad (kent-kasaba) kelimelerinin birleşmesinden almıştır. “Beyaz Şehir”, “Beyaz Kasaba” anlamına gelmektedir. Yada “Beyaz Meydan” da diyebiliyorlar. Para birimi olarak Sırp Dinarı kullanıyorlar. Nikola Tesla‘nın Sırp olmasından dolayı büyük onur duyuyorlar. Hava alanı ismi ve müzesi olmak üzere Nikola Tesla’nın adını unutturmamışlar.

    1 euro = 120 RSD (sırp dinarı) yapıyor. Hatta şehri gezerken meydanlarda bulunan Exchange matiklerden paranızı güvenle bozdurabiliyorsunuz. En önemlisi de komisyon almıyorlar. Gezilecek yerlere hakkında bilgi vermeye artık başlayabiliriz.

    Belgrad Gezilecek Yerler – Kalemegdan Kalesi Nerede, Nasıl Gidilir ?

    İlk uğrak noktamız Kalemegdan Kalesi idi. Aralığın son günlerinde olmamızın en güzel yanlarından biriside her yerin şehrin ismi gibi Beyaza bürünmüş olmasıydı. İnanılmaz bir kar yağışı olmuş ve şehir beyazlar altındaydı. Hostel den ayrıldıktan sonra önce Knez Mihailova Caddesi ne çıkıyorduk. Knez Mihailova Caddesi Belgrad’ın İstiklal Caddesi diyebiliriz. Gerçekten mimari dokusu, eğlence yapısı, trafiğe kapalı olması ve alışveriş dükkanlarına kadar çok fazla benzerlik barındırıyor. Bizde önce Knez Mihailova Caddesi’ne çıkıp sonuna kadar yürüdüğümüzde Kalemegdan Kalesine gelmiş oluyor. Aradan bir yol geçmesinin dışında başka yürümeniz gereken mesafe yok. Önce Kalenin bahçesine hediyelik eşya satan ufak ahşap dükkanların önünden geçiyorsunuz. İsterseniz bu kaleye giriş alanında oturup dinlenebilir yada köpeğinizle dolaşabilirsiniz. Park olarak insanların vakit geçirdiği alan, özellikle hafta sonları insanların uğrak noktası haline gelmiş. Park alanından kaleye doğru yürüyoruz muhteşem manzaraya doğru yaklaştığımızı hissediyoruz. Belgrad gezilecek yerler listesi için mutlaka kaleyi ziyaret etmelisiniz. Hem şehir merkezinde hem de bizden biryer.

    Belgrad Gezilecek Yerler - Kalemegdan Kalesi Gezi Notları
    Belgrad Gezilecek Yerler – Kalemegdan Kalesi Gezi Notları

    Kalenin tarihi ve varlığı Belgrad ile denktir. Çok eski dönemlere dayanan Kalemegdan Kalesinin altında bir rivayete göre Atilla’nın mezarı bulunmakta. Belgrad’ı Osmanlı Padişahlarından Muhteşem Süleyman ve 250.000 askeri 28 Ağustos 1521 yılında almıştır. Şehir alındıktan sonra yerle bir edilmiş ve o zamanki şehirdeki Hristiyan nüfus şuanda da bilinen İstanbul’daki “Belgrad Ormanları” ve çevresine yerleştirilmiş. Sırbistan 539 yıl boyunca Osmanlı egemenliğinde kalarak Osmanlının Avrupa’ ya açılan kapısı olarak ta önemli bir noktada kalmış. Kalenin içerisinde halen görebileceğiniz Damat Ali Paşa‘nın türbesi bulunmaktadır. Bizde Kalemegdan Kalesi‘ni ve çevresini gezip video çekiyorduk. Özellikle de kalenin içerisinden hakim tepeden manzarayı izlemek ayrı keyifli. Tuna ve Sava Nehirlerinin birleştiği bölgede bulunan kale seyir keyfi yüksek ama çok soğuktu 😀 Kalemegdan Kalesi’nden sonra gezimize devam ediyoruz. Belgrad gezilecek yerler açısından kaleye uğramazsanız çok şey kaybedersiniz.

    Belgrad Gezilecek Yerler - Levent Işıklı
    Belgrad Gezilecek Yerler – Levent Işıklı

    Belgrad Gezilecek Yerler – Knez Mihailova Caddesi

    Kaleden ayrılıp hemen karşı caddeye geçerek gelirken çok dikkat etmeyip daha detaylı incelemek için Knez Mihailova Caddesi‘ne geçiyoruz. Dediğim gibi İstiklal Caddesi’ni andıran binaları, dükkanları ve özellikle sokak müzisyenleriyle trafiğe kapalı olan caddede tek tek sokaklara girerek video ve fotoğraf çekiyoruz.

    Knez Mihailova Caddesi
    Knez Mihailova Caddesi

    Google üzerinden cadde üzerinde gezmek için aşağıdaki alana bakabilirsiniz.

    Knez Mihailova Caddesi’nde Zara, Mango gibi alışveriş mağazalarını bulmanız mümkün. Özellikle sokak çalgıcıları ile günün her saatinde harika vakit geçirebilirsiniz. Caddenin başından sonuna kadar müzik eşliğinde dans ederek yada akşam ufak büfelerden sıcak şarabınızı alarak kalabalık ile vakit geçirebilirsiniz. Ara sokaklara girerek butik cafelerde oturabilir yada eğlence için havanın kararmasını bekleyebilirsiniz. Yılbaşı günü olduğu için cadde boylu boyunca renkli ve kalabalıktı. Bizde caddenin akışına bırakıp kendimizi insanların arasında ilerliyorduk. Özellikle sokak sanatçılarını görmeniz gerekir, inanılmaz bir kalabalık arasında şov yapıyorlar adeta 😀

    Belgrad Gezilecek Yerler - Kalemegdan Kalesi Gezi Notları
    Belgrad Gezilecek Yerler – Kalemegdan Kalesi Gezi Notları

    Skadarlija Bölgesi Gezilecek Yerler – Belgrad

    Knez Mihailova caddesine çok yakın bir bölgede olan Skadarlija Bölgesi Belgrad’ın en eski yerleşim yerleri arasında bulunuyor. Bohemya kültürünü yansıtan bölge günün her saatinde canlı ve yeme – içme alanları ile gidebileceğiniz yerler arasındadır. Geleneksel Sırp yemekleri, içkileri ve canlı müzikleri ile bizim meyhaneler tadında vakit geçirebilirsiniz. Sırp şaraplarını ve tatlılarını buralarda tadabilirsiniz. “Kafana” restoran dedikleri butik dekore edilmiş mekanları gerçekten görmelisiniz. Kafana dedikleri içkili, alkollü ve müzikli yer oluyor.

    Belgrad Gelecek Yerler – Zemun Nerede, Nasıl Gidilir ?

    Belgrad’ a gelmeden önce yaptığımız araştırmalarda, Belgrad merkeze biraz uzaklıkta ama görülmesi gereken yerler arasında bulunan Zemun Semtini kesin ziyaret etmeniz gerekir diyorlardı. Bölge belgrad gezilecek yerler açısından size zenginlik sunacaktır. Merkeze biraz uzaklıkta dedikleri 20-15 dakikalık bir mesafede idi. Belgrad’ ın güneyinde yer alan Zemun, yılbaşındaki yorgunluğumuzu atmak için güzel bir alternatifti. Ne kadar gece geç yatmış olsakta saat 11 gibi yollara koyulup elimizde haritalar ile Zemun’a gidecek otobüsü bekliyorduk. Büfelerin hepsi kapalı olduğu için biletimiz falan yoktu 😀 Otobüs geldi ve bindikten sonra şöföre biletimizin olmadığını para versek olur mu diye sormuştum. Adam çok rahat tavırlarla “problem yok” oturun dedi ve teşekkür ederek yolculuğumuza başladık.

    Belgrad Zemun Gezilecek Yerler Nelerdir? Nasıl Gidilir?
    Belgrad Zemun Gezilecek Yerler Nelerdir? Nasıl Gidilir?

    Zemun’u eğer İstanbul ile kıyaslarsak şehir hayatından soyutlanmış sakin, sessiz villaların, ufak evlerin olduğu sahil kasabası gibi bir yerdi. Belki İstanbul’un Sarıyer, Tuzla yada Adalar kesimi diyebiliriz. Nehre boylu boyuna uzanan sahili, balık restoranları ve ufak çarşısıyla kendine has küçük bir kasaba. İndiğimiz yeri biraz kaçırmıştık şöför diğer arkadaşına anlatarak tekrar ters istikamete otobüse bindik ve bu sefer doğru yerde inebilmiştik. Saat 11:30 civarında ve heryer kapalıydı. Meydandan sahile doğru yürüyorduk ve açık olan restoran cafelerin önüne büyük kazanda sıcak şarap koymuşlar, kepçe ile insanlar alıp ücretsiz olarak içebiliyordu. Kazandan yükselen koku ve duman bizi de içine çekmeye çalışsa da henüz kahvaltı yapmamıştık.

    Belgrad Zemun
    Belgrad Zemun

    Meydanda bulunan Costa Cafe de bişiler yiyip içtikten sonra nehrin kenarına parka doğru yürüyüşe çıkmıştık. Tıpkı bizim gibi diğer insanlarda yılbaşı ertesi çoluk çocuk soğuğa aldırmadan yürüyüşe çıkmışlar. Her yerin beyaza bürünmüş olması ayrı bir keyif katıyordu gezerken. Önceki yıllarda kendine ait bir kasaba ike şehir geliştikçe şehre dahil edildi. Çok kısa bir zamanda Belgrad yoğunluğundan kopup Zemun’ da sakin bir hayat yaşayabiliyorsunuz. Özellikle kış aylarında bunu hissedebilirsiniz. Belgrad gezilecek yerler arasında mutlaka gitmeniz gereken bir bölge. Üstelik otobüsler ile kısa sürede ulaşım sağlayabilirsiniz. Hava ne kadar soğuk olursa olsun haftasonları ufakta olsa meydanda etkinlik düzenliyorlar.

    Belgrad Zemun Gezilecek Yerler Nelerdir? Nasıl Gidilir?
    Belgrad Zemun Gezilecek Yerler Nelerdir? Nasıl Gidilir?

    Belgrad Nerede Kalınır – Ucuz, Temiz, Güvenli ve Yakın Hostel Önerileri

    Biz Belgrad’ a gitmeden İstanbul’ dayken couchsurfing.org sitesi üzerinden irtibata geçtiğimiz Sırp arkadaşımızın tavsiyesi üzerine merkeze, yani Knez Mihailova Caddesi‘ne yürüyerek 7-8 dakikalık bir hostelde kalmıştık. Fakat daha çok apart tarzındaydı. Çok temiz ve güvenli bir oteldi. Sırp arkadaşımız da şansımıza başka bir hostelde çalışıyordu fakat yılbaşı günü yer olmadığı için bize orayı önermişti. Kendisi Wake Up Hostel de çalışıyor. Bize her konuda büyük yardımcı olmuştur. Bizim kaldığımız hostel 2 kişilik oda için günlüğü 35 euro idi. 2 gece için toplamda 70 euro ödemiştik. Wake Up Hostel (+381 63 689368) Harita için tıklayın. için fiyatlar gene birbirlerine yakın ve mesafe olarak wake up biraz daha caddeye yakın. Belgrad gezilecek yerler için araştırmalar yapar iken konaklama bilgisi için tavsiye edebileceğim yerlerdendir.

    Benzer İçerikler

    52 YORUMLAR

    1. Merhaba,
      3 günlük Belgrad turuna çıkmayı düşünüyorum. 300 liralık, 3 geceyi kapsayan bir hostel rezervasyon ettim. Bunun dışında her gece kulüpte takılmayı düşünüyorum ve yemekleri dışarda yemek istiyorum. Başka bir şehir olarak yalnızca 1 tanesine gidebilirim.
      Bu planlar dahilinde hangi şehre gitmem gerektiği hakkında ve ne kadar para ayırmam gerektiği konusundaki fikrinizi yazabilir misiniz ?

      Teşekkürler.

      • Emre kardeşim merhaba, öncelikle 3 gün kalacağından dolayı başka şehre çıkman Belgrad şehrini tam tanımana fırsat vermeyecek ve yorgunluğunu arttıracaktır. Tavsiyem 2 gece 3 gün Belgrad ta kalman daha keyifli olacağı yönündedir. Gece hayatı için günde 3 mekana giriş çıkış yapsan ve her mekanda giriş ücreti ve 2-3 bardak bir şeyler içtiğini hesaplarsak ortalama 50 euro para harcarsın. Loca ve stant tarzı seçimler yapmadığını düşünürsek tabi. Şimdiden iyi yolculuklar.

    2. merhaba yukarıdaki anlatımı zevkle okudum güzel anlatım olmuş emeğinize sağlık benim ricam sırbistanı iyi bilen veya orada yaşayan arkadaşlar sırbistanda waffle kumpir üzerine cave acmak istiyorum hangi lokasyonda daha başarılı olur ve kumpir waffel orda iş yaparmı ve dükkan kiraları ortalama ne kadardır bilgi verebilecek arkadaşlar karacenk37@gmail.com de bilgi verebilirler şimdiden teşekürlerrr

    3. Merhabalar,

      Bir kız arkadaşımla sömestrda Sırbistan’a gitmek istiyoruz. Yalnız havanın çok soğuk olması bizi zorlar mı diye düşünmeden edemiyoruz. Siz de Aralık’ta gitmişssiniz. Acaba soğuk gezmenize engel oldu mu çok? Hava malum erken kararıyor, kaç gibi kararıyordu? Bir de güvenlik açısından iki kız gitmemiz çok zorluk yaratır mı?

      Şimdiden teşekkürler ?

    4. İyi günler
      Şubat ayında 5 gece gitmeyi düşünüyoruz bizde. Bizde kale ve gece hayatı için gidiyoruz. Hostelde kalıcaz. Yemek için dışarıyı düşünüyoruz ama ne kadar çıkar tahmin edemiyoruz. Mesela dışarıda bi öğün ne kadar? Birde gece kulüpleri için giriş ücreti var mı bir bira ne kadar? Şimdiden teşekkürler

    5. 1 Eylulde 3 arkadas gidicez Belgrada ev kiraladik yemekler disarda yenecek her gece klube gitmeyi dusunuyoruz bunun disinda sehir gezmesi vs kac euro yeterli olur 6 gece 7 gun icin yardimci olursaniz sevinirim.

    6. biz ev tuttuk 6 gece 7 gun klube gitmeyi dusunuyoruz her gece yemeklerde disarida yenilecek ayrica sehir gezmesi vs ne kadara mal olur yardimci olur musunuz?

    7. selamm bende isizn gibi bu yılbaşında belgrad da olacağım inşallah 31 aralık 05 ocak arası 5 gunlük bir gezi yapıcam 😀 soğuk olur diyorlar ne kadar soğuk onu bilemiyoruz ne tavsiye edersiniz giysi olarak? yemek fiyatlar falan nasıl ? bende green house hostelde kalıcam use bölgesindeymiş 😀 neler tavsiye edersiniz özel olarak şimdiden teşekkürler .bu arada arkadaş bulamadım tek gidecegim bir sıkıntı yaşarmıyım sizce.
      son sorum vizesiz diye gümrüktte sıkıntı olabiliyormuş. Gecen sene atina ya gittim paspta bir shengen vizem var yararı olur mu ? ne gibi evraklar yanımda olsa rahat olur… teşekkürler 😀 maile cevaplarsanız sevinirim zahmet olmazsa 😀

    8. 8 günlük sırbistana gitmeyi planlıyorum alkol kullanmıyorum sadece tarihi yerleri gezmek istiyorum.Nereleri tavsiye edersiniz ve ne kadar bir bütçe ile gitmem gerekir.Kalacağım yer hostel olacak.

      • Merhabalar, kalacağınız yeri çıkarttığınızda harcamalarınız Türkiye ile aynı olacaklar. Günlük yemek olarak en fazla 60 lira ödersiniz. Tabi bu lüx tüketiminize göre değişir.

    9. merhabalar, ben de şubat ayında 4 günlük bir gezi düşünüyorum. bütçem ksıtlı, bu yüzden çok abartmadan hem müzeleri,tarihi alanları gezip hem de gece dışarı çıkmayı düşünüyorum. ucuz hostellere baktım, fakat yeme içme minimum ne kadara mal olur ve yanıma sırp dinarı yaptırıp mı gitmeliyim, ayrıca vizesiz diye tercih ediyorum ben de, sıkıntı olmaz di mi?

      • Merhabalar,
        Yeme içme vb. şeyler için Türkiye ile aynı düşünebilirsiniz. Cevapi denilen köfte ve içecek 13 lira civarında diğer yemeklerde istanbul ile aynıdır. Sırp dinarı yapmayın. Gitiğinizde dolar yada euro olarak bozdurabilirsiniz. Meydanlarında bankamatiklerden kolay ve hızlı bir şekilde yapabiliyorsunuz.
        İyi Seyahatler.

    10. Merhaba ben 15 ocakta 5 gece belgrad’a gideceğim mihailova caddesinde bir otelde kalacağım. İngilizcem iyi değil daha çok gece barlarda diskolarda zaman geçirmeyi planlıyorum. Önerileriniz nedir

    11. Merhabalar, yazınızı dikkatle okudum. Bende 3 arkadaşımla beraber 24 Şubatta gidiyorum. Fazla kalmayacaz malum iş şartları Pazar günü akşam dönüş yapacağız. Bu süre zarfında yemekleri dışarıda yeme planımız var gece hayatına 1 kere çıkarız tek gece kalacağımız için bunun dışında bir şey yok.

      Tahmini olarak ne kadar yanımızda götürmemiz gerekiyor.

    12. Merhabalar

      Biz 4 arkadaş mayısta belgrada gidecez ev işini ucuz yollu airbnb üzerinden hallettik. 4 günlük bu tatil için minimum bir gece gece kulubunde takılmayı diğer günler bar pub tarzı takılmayı düşünüyoruz yeme içme ile birlikte ne kadarlık bir bütce ayırmak gerekir. Şimdiden teşekkür ederim

    13. Merhaba öncelikle yazdıklarınızı okudum ellerinize sağlık çok güzel özetlemişsiniz. 2017 eylül sonu ekim başı gibi 2 arkadaş gitmeyi düşünüyoruz fakat öğrenciyiz ve yanımıza ne kadar alabiliriz konusunda kararsız kaldık. Aydınlatırsan seviniriz abi

      • Merhabalar, Rica ederim. Öncelikle nerde kalmak istiyorsunuz, ne gibi planlarınız var, tek şehirde mi kalacaksınız yoksa birkaç şehirde mi bulunmak istiyorsunuz. Gece hayatı ile aranız nasıl, alkol kullanımınız nedir. Yeme içme vs lüx bir tatil mi yapmak istiyorsunuz Biraz bunlardan bahsederseniz daha fazla yardımcı olabilirim.

    14. merhaba, biz 4 günlüğüne belgrad’a gideceğiz. otelimizi ayarladık. fakat ne kadar para götürmemiz gerektiğini bilemedik. yanımızda euro da olmalı mı? Yoksa sadece dinar mı harcayabileceğiz? ortalama lükslükte bir gezi hayal ediyoruz.

      • Merhabalar, Belgrad için türkiye benzetmesi yapabiliriz. İstanbulda ortalama bir günde ne kadar harcıyorsanız bununla kıyaslayabilirsiniz. Ben otel konaklamanız dışında günde 50 dolardan fazla harcayacağınızı sanmıyorum. Meydanda bulunan matiklerden dolarınızı dinara çevirebilirsiniz.

    15. merhabalar 2 kişi gitmeyi düşünüyoruz 1 hafta kalcaz gece hayatı dışarda yemek yiğcez ve ev tutmak istiyoruz ortalama ne kadar gider türk parasına göre

    16. merhabalar, bu sömestr tatilinde arkadaşlarımla 2 hafta belgrad’a gitmeyi düşünüyoruz. geçen yaz gezdim ve ucuzluğuna, güzelliğine hayran kaldığım için arkadaşlarıma çook çook önerdim. kış aylarında belgrad cidden çok soğuk olur mu? sonuç olarak ankara’da doğduk büyüdük 😀
      birkaç sorum var cevaplarsanız çok sevinirim;
      1) 2 hafta belgrad için çok mu fazla? ona göre çevre ülkelere de uğrayabiliriz.
      2) 2 haftalık bütçemiz konaklama, yol ve harcamalar için 4.000 türk lirası kafi mi?
      3) soğukluk durumu gece hayatını etkiler mi?
      4) araba kiralama işleri nasıl oluyor? ehliyet yılı, fiyatları vs.
      5) sizce ev kiralamak mı daha mantıklı yoksa otel, hostel vs. mi?
      şimdiden teşekkürler…

      • Merhabalar, 300 – 350 dolara 2 kişi 6 gece güzel bir evde konaklayabilirsiniz. Yemek içinde günlük kişi başı 30 – 40 lira düşünebilirsiniz. Gece hayatı için alkol kullanımınızı bilmiyorum. Bu söylediklerim normal fiyatlar tabi. Tahminlerinizi buna göre yapabilirsiniz.

      • Merhaba,
        Kış aylarında gerçekten soğuk olur. Sorularınıza geçiyorum;
        1- 2 hafta belgrad için çok fazladır. Belgrad için Maksimum konaklama süresi 4 gün olmalıdır.
        2- 4.000 TL / 14 = 285 lira yapar. Konaklama için günlük 50-60 lira ödeseniz en fazla 840 lira yapar. Yol için uçak biletini kastediyorsanız sömestre denk gelen tarih için 19 Ocak Cuma – 2 Şubat Cuma arası gidiş – dönüş 425 lira yapıyor. Buda 1.265 lira Yol ve Konaklama harcama ortalamanızdır. 2.735 lira kalan bütçenizdir. 2.735/14 = 195 lira günlük harcama bütçesi yapar ki buda Belgrad için fazla fazla yeterlidir.
        3- Soğukluk durumu gece hayatını etkilemez. Neyi kastettiğinize bağlı. Perşemebeleri bayanlar günüdür genelde. Cuma ve Cumartesi akşamlar gayet yoğun olur.
        4- Burdaki ehliyetleriniz ordada geçerlidir. Günlük 25 Euro civarında araç kiralayabilirsiniz.
        5- Tarzınıza ve rahatlığınıza göre burda seçim yapmalısınız. Merkezi ve iyi dekore edilmiş bir ev Otelden daha fazla rahat etmenizi sağlar.
        İyi seyahatler dilerim.

    17. ONCELIKLE, HER BIR KELIMENIZDEKI HASSASIYETINIZE COK TESEKKUR EDIYORUM BELGRAD I EN INCE DETAYINA KADAR ANLATMISSINIZ. Eveti vizesiz, guzel, ucuz, rahat, guvenli bir Avrupa kenti gormek isteyen Turkler icin Belgrad ideal.

    18. Merhaba 29 Ekim de 3 gece için tur şirketiyle belgrada gidiyorum yani orda konaklama masrafım olmayacak , sadece 3 gün için öğle-akşam yemeği ve gece kulübü masrafları için ne kadarlık bir harcamam olur sizce cüzdanda 70 Euro zulam var :):)

      • Emin selamlar, alkol kullanımını bilmediğim için ben yeme içme kısmıyla ilgili senii bilgilendirmek isterim. Günlük ortalama 30 dolar civarında para harcarsın. 70 euron dursun tabiki 😀 ihtiyacın olabilir. Ama merkezde kalıyorsan yada tur şirketi ulaşımı karşılıyorsa ortalama dediğim rakam olacaktır. Gece hayatı ve kulüpler için daha detaylı yazarsan o zaman yardımcı olabilirim.

    19. Merhaba
      2018 yılı nisan ayında dort günlüğüne eşim ile beraber gidicem. Merkez de garni otel de konaklıycaz. Gece gidebileceğimiz clup ler rest. lar hakkında bilgi almam mümkünmü fiyatları hakkında da tabi. Anladığım kadarı ile euro olarak gidim orda dinara çevirim öneriyorsunuz. Çok teşekkür ederim Yazınız çok işimize yarıyacak iyi günler dileri

    20. merhaba,bir arkadaşımla birlikte ocak ayının sonlarına doğru sırbıstan a gitmek istiyoruz ama kışın olması bizi endişelendiriyor.Acaba kışın gitmek gezmemizi olumsuz etkiler mi?

    21. Aylarca hep aynı sorular sorulmuş ben de sorayım 😀 pazar günü arkadaşlarla Belgrad’a gidiyoruz ama günlük harcamalar için ne kadar bütçe ayırmalıyım ve hava çok mu soğuk olur bilemedim. Yardımcı olursanız sevinirim.

      • Merhabalar, Tabiki bir çoğunu sayfamda belirttim. Fakat Tilt diye bir mekan var burayıda görmenizde fayda var. Özellik yaz aylarında nehirde lokal müzik çalan teknelere binebilirsiniz. Euro yada dolar olarak gidebilirsiniz. Merkezdeki matiklerden çevirebilirsiniz. Sormak istediğiniz farklı konular varsa çekinmeden sorabilirsiniz. Şimdiden iyi seyahatler dilerim.

    22. Merhaba,

      1)Türkiye’ de kullandığım kredi kartımı orada kullansam herhangi bir ek komisyona tabi olur muyum, bilginiz var mıdır?
      2)Otelim nehir kenarında bir gemi oteli, şehir merkezi olmayabilir. 2 gün için 50 euro vericem, sizce uygun mudur?

    23. Merhaba biz 4 kişi 20 eylülde gitmeyi düşünüyoruz . Malum euro ve dolar fırladı gidiyor. Biz TRden dolar alıp orada Dinara çevirmeyi düşünüyoruz , sizce mantıklı mı? Bir de günlük kişi başı 50 dolar harcasak yeter mi((öğlen akşam yemek+alkol(kişi başı 6-7 bira ) +müzeye gidersek müze girişleri))

    24. UMARIM BENİMDE YAZDIKLARIM YARARLI OLUR:)
      Bende 21-24 nisan 2019 tarihleri arasında gittim.İnsanları Türklere karşı çok sevecen (memurlar hariç). Dediğiniz gibi gençler ve orta yaşlılar ingilizce biliyor. Türkiye’ye göre sadece alkol anlamında uygun olup yemek,tekstil, teknoloji bunlar aynı hatta bazıları pahalı bile. Ancak ulaşım konusunda gerçekten bilet alınmazsa vay halimize mesela biz son gün almadık ve otobüsten indiriliyorduk az daha sağolsun bir kadın bize parayı bozdu. kişi başı 2000 RDS olup başka para birimi kabul etmiyor memurlar!! Ayrıca işlerini yapmalarına rağmen üslupları çok çirkin açıkcası biz bu konuda turistlere bayağı anlayışlıymışız. bus card almak için kiosklara uğrananabilir, her yerdeler ancak birçoğu size yok diyor aslında sizi anlamadıklarından dolayı bus ticket veya card demek lazım çünkü biri ticket biri card deyince veriyor:) tek günlük 250 RDS’ydi sanırım şoförden tek basımlık alırsanız 115 RSD oluyor, pahalıya geliyor.Ayrıca sakın otobüste kart almadıysanızda boş kartı basmayın anında memurlara sinyal gidiyor ve otobüse bir anda binip size cezayı kesiyorlar.Öyle yürüme mesafeli değil her yer bu arada. Ayrıca en önemlisi biranızı marketlerden alırsanız baya uygun mesela Jelen (kendi biraları) markette 54 RDS, dışarda 200 RSD gibi. ayrıca marketlerden aldıktan sonra fişinizi atmayın şişeleri götürüp depozito alıyorsunuz (maxi, shop&go marketlerde) ama fişi aldığınız markete gitmeniz gerekiyor. 6 biraya 3 bira alıyorsunuz ya da paranızı veriyorlar. Ulaşım konusunda da 72 havalimanından merkeze kadar geliyor ama 1 saatte bir ancak geliyor o nedenle 72 ye binecekseniz dikkatli olunmalı ve iyi hesap yapılmalı. 2 veya 2L hat aynı olup her yere gidebilirsiniz. Akşam yemeği içinde biz lorenza&kakalamba ya gittik, bir tık pahalı ama gitmeye değer.Biz kahvaltıyı evde kaldığımız için marketten alışveriş yapıp kendimiz yaptık çünkü bizim gibi kahvaltı kültürü dışarı da yok malesef. Kuru şeyler yemek istemedik. Kahve fiyatları 150-200 RDS bira ile aynı dışarda 🙂 Bu arada su sorununa gelirsek ROSA marka su bizim suyumuz ile aynı. Light Cola yok ülkede biz şok 😀 kokteyller “bar central” da 400-900 RSD arasında ve çok leziz. Milk

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz

    - Reklam & Tanıtım -spot_img

    Diğer İçerikler